OPC şi agenţii economici din judeţ fac parteneriat în scopul protejării ... - Warta 24 Sulawesi Tenggara
GRID_STYLE

Post/Page

Weather Location

{fbt_classic_header}

OPC şi agenţii economici din judeţ fac parteneriat în scopul protejării ...

OPC şi agenţii economici din judeţ fac parteneriat în scopul protejării ...

30 de agenÅ£i economici din judeÅ£ul Suceava, cu preponderenţă din turism ÅŸi alimentaÅ£ie publică, au participat ieri la o discuÅ£ie cu ÅŸefii Co…

OPC şi agenţii economici din judeţ fac parteneriat în scopul protejării ...

Latis opc30 de agenţi economici din judeţul Suceava, cu preponderenţă din turism şi alimentaţie publică, au participat ieri la o discuţie cu şefii Comisariatului Re­gional pentru Protecţia Consumatorului Iaşi şi ai Comisariatului Jude­ţean Suceava, Alexandru Hordilă, res­pectiv Vasile Latiş, pentru a pune la punct un parteneriat care să aibă ca scop final protejarea consumatorului. Reprezentanţii operatorilor economici şi-au spus păsurile, principala proble­mă ridicată fiind existenţa „turismului la negru”. Unii dintre cei prezenţi au vorbit despre un fenomen care capătă amploare, şi anume reclamaţiile pe diverse probleme făcute de persoane cu scopul de a se sustrage de la plata consumaţiei. Alţii au vorbit despre existenţa unui număr fo arte mare de or­­ga­­­­nisme de control care au competenţe similare sau despre situaţii absurde precum amenzi date pentru că au făcut pâine de casă la pensiune, în condiţiile în care nu era autorizată ca brutărie.

Seful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Iaşi, Ale­­xandru Hordilă, le-a transmis celor prezenţi că instituţia pe care o conduce nu vrea să fie un fel de „bau-bau” pentru agenţii economici, principala atri­bu­­ţie fiind cea de consiliere, de pre­­venţie, şi nu de coerciţie. Scopul nostru nu este să zgândărim, a spus Hordilă, ci să arătăm bunăvoinţă, cle­menţă şi sprijin. El a arătat că nu­mărul de reclamaţii în judeţul Suceava în sectorul de alimentaţie publică a scăzut semnificativ de la an la an graţie muncii de prevenţie depuse de inspectorii de la Protecţia Consumatorului. „M-am bucurat că a fost un număr mare de operatori economici care au răspuns invitaţiei noastre, invitaţie care a fost lansată de domnul preşe­­dinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Bogdan Pandelică. Asemenea întâlniri au avut loc în toate regiunile ţării. Îmbucurător este interesul pe care l-au manifestat dezbaterile, oamenii ve­nind cu probleme reale, concrete. Noi, ca instituţie de control, ne ­pro­punem să-i sprijinim ca lucrurile să meargă mult mai bine ca până acum”, a declarat Hordilă. El i-a informat pe reprezentanţii agenţilor econo­­mici că în perioada 17-22 de­­­­­­cembrie Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului va avea un comandament pe zona Suceava în scop preventiv, controale urmând să se facă doar dacă vor fi reclamaţii.

Seful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Vasile Latiş, a ţinut să arate utilitatea dis­cu-ţiilor cu agenţii economici.

„A fost o discuţie foarte utilă. Am avut un schimb de idei şi am preluat o parte din problem e lor încercând să îmbunătăţim relaţia dintre instituţia noastră şi ei în scopul protejării consumatorului, care este ţelul nostru. Am mers pe consiliere şi mergem în continuare pe consiliere, încercând să sfătuim agentul economic ce trebuie să facă legat de respectarea ­le­gislaţiei de protecţia con­­sumatorului”, a declarat Latiş. Vasile Latiş le-a spus celor prezenţi să fie atenţi la cine le vine în control, sfătuindu-i ca în cazul în care au dubii să verifice pe site-ul instituţiei calitatea reală a persoanei care vine să le verifice activitatea. El a menţionat că pe piaţă au apărut în ultima vreme falşi inspectori de la Protecţia Consumatorului. (O.S.)

Spune-ti parerea, comenteaza!

Sumber: Google News | Warta 24 Bau-Bau

Tidak ada komentar