Violență în școală?! Se rezolvă cu un... buton de panică - Warta 24 Sulawesi Tenggara
GRID_STYLE

Post/Page

Weather Location

{fbt_classic_header}

Violență în școală?! Se rezolvă cu un... buton de panică

Violență în școală?! Se rezolvă cu un... buton de panică

Scandalos! Violență în È™coală?! Se rezolvă cu un... buton de panică EducaÈ›ie …

Violență în școală?! Se rezolvă cu un... buton de panică

Scandalos! Violență în școală?! Se rezolvă cu un... buton de panică Educație 10 Decembrie 2017 / 17:05 191 accesări 0 comentarii

Soluția ministrului Educației la scandalurile, bătăile și toate genurile de violență în școli este... butonul de panică. Explicația mai-marelui învățământului rom ânesc este de-a dreptul uluitoare - „În ultimii trei ani, numărul actelor de violență s-a înjumătățit“ (?!). Asta în condițiile în care, în ultima săptămână, s-au înregistrat trei cazuri în trei școli diferite, unul dintre ele chiar la Constanța.

Spațiul școlar se transformă ușor-ușor într-un câmp de bătălie. Fie că este vorba de conflicte verbale sau fizice, toți actorii sistemului de învățământ sunt cumva implicați măcar într-un război școlar. Cum vede ministrul Educației rezolvarea? Simplu - printr-un buton de panică. „Avem câteva proiecte de succes, unul dintre ele este butonul de panică. O adaptare a acestei strategii cu modelele locale este binevenită (...). Dezvoltăm această strategie, o adaptăm și eu sunt convins că în următorii doi ani de zile numărul actelor de violență la nivelul unităților școlare se va reduce foarte mult“, a declarat ministrul Educației, Liviu Pop, la Vălenii de Munte, unde a participat la inaugurarea unei grădinițe. Ceea ce este și mai uimitor este o altă declarație, cea prin care ministrul susține că numărul actelor de violență în școli s-a înjumătățit, asta în contextul în care doar în ultima săptămână au avut loc trei incidente în școli diferite, unul dintre ele chiar la Constanța. „În ultimii trei ani de zile, numărul actelor de violență s-a înjumătățit, putem spune că de la treizeci și ceva de mii am ajuns, anul trecut, la 18.000“, a menționat acesta.

Incredibil este cum își închipuie domnul ministru că dotarea școlilor cu butoane de panică va rezolva violențele de tip profesor - elev sau profesor - părinte ori chiar elev - elev. Scopul acestor dispozitive este de a anunța rapid autoritățile că în incinta unității de învățământ se produce un furt, un incendiu sau există o urgență medicală. Cum ar putea reduce actele de violență spontană între elevi sau în tre elevi și profesori, care deja sunt la ordinea zilei, unele dintre ele rezolvându-se, probabil, între protagoniști, cu medierea directorului, și nici nu mai ajung să fie înregistrate în catastifele oficiale ca acte de violență? V-ați gândit, domnule ministru, că de aici ar putea veni scăderea numărului oficial de violențe?!

Dacă asta cu butonul de panică nu vă iese, mai încercați... peste trei ani, cu altceva, dar stai, peste alți trei ani nu veți mai fi la conducerea ministerului și nimeni nu vă va trage la răspundere pentru că n-ați mișcat degetul de pe butonul de panică.

CE S-A ÎNTÂMPLAT LA CONSTANȚA

Amintim că vineri, 8 decembrie, un elev al Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu“ din Constanţa a fost reţinut de poliţişti, după ce a agresat fizic şi verbal o profesoară, în sala de curs. Potrivit informării Inspectoratului de Poliție Judeţean Constanța, elevul, în vârstă d e 16 ani, a agresat-o pe profesoara de franceză, după ce aceasta i-a atras atenţia că nu face parte din colectivul acelei clase şi i-a cerut să părăsească sala. În urma acestei solicitări, elevul i-a adresat vorbe insultătoare profesoarei şi a lovit-o peste faţă cu palma, după care a fugit din incinta unităţii şcolare. Băiatul a fost identificat şi reţinut de poliţişti și este cercetat pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Elevul agresor repetă clasa a IX-a în cadrul ciclului de învăţământ şcolar-profesional, iar cererea pentru reînmatricularea în clasa a IX-a a fost semnată de bunica sa, părinţii fiind plecaţi, se pare, să muncească peste hotare, au precizat reprezentanții ISJ Constanţa.

Incidente similare au avut loc în Harghita şi Teleorman.

Twitter Google+ Liceenii din Medgidia, în lumea digitală Liceenii din Medgidia, în lumea digitală Profesori, vi se pregătește ceva! Profesori, vi se pregătește ceva! 130 de elevi și studenți au dezbătut 15 legi în comisii parlamentare 130 de elevi și studenți au dezbătut 15 legi în comisii parlamentare Elevii constănțeni domină Bac-ul american. Au făcut furori Elevii constănțeni domină Bac-ul american. Au făcut furori Incendiu la City Park Mall! Sute de persoane evacuate! Incendiu la City Park Mall! Sute de persoane evacuate! Schimbări la vârful Poliției Constanța Schimbări la vârful Poliției Constanța Detalii halucinante! Românca sechestrată și torturată în Italia era constănțeancă! Detalii halucinante! Românca sechestrată și torturată în Italia era constănțeancă! Să învățăm să spunem mai des: Mulțumesc! Să învățăm să spunem mai des: Mulțumesc! Bonusuri consistente pentru profii de franceză Bonusuri consistente pentru profii de franceză

Adaugă comentariul tău

Åžtiri recomandate

Periculos! Agent din penitenciarul Poarta Albă, atacat de deținuți Periculos! Agent din penitenciarul Poarta Albă, atacat de deținuți 1321 accesări Un constănţean a luat bronzul la Turneul Internațional de Informatică Shumen Un constănţean a luat bronzul la Turneul Internațional de Informatică Shumen 808 accesări Minivacanţă pentru e   levi și preșcolari Minivacanţă pentru elevi și preșcolari 762 accesări Voi ce mesaje aveți pentru România? Voi ce mesaje aveți pentru România? 699 accesări Elevii constănțeni dau peste cap concursurile de robotică din lume Elevii constănțeni dau peste cap concursurile de robotică din lume 678 accesări Ştiri de ultimă oră Iarna s-a dezlănțuit. Probleme din cauza viscolului 09:00 Iarna s-a dezlănțuit. Probleme din cauza viscolului 08:39 Horoscop - Astăzi se recomandă atenție, prudență și calm Summit egipteano-palestinian, luni, la Cairo, pe tema Ierusalimului 08:20 Summit egipteano-palestinian, luni, la Cairo, pe tema Ierusalimului Ultimele vești despre vremea din următoarele 3 zile, la Constanța 08:00 Ultimele vești despre vremea din următoarele 3 zile, la Constanța HCDS continuă seria victoriilor 20:12 HCDS continuă seria victoriilor Campionii creează campioni! 19:00 Campionii creează campioni! România, „lemnarul“ Europei 18:59 România, „lemnarul“ Europei Incitare la ură împotriva arabo-israelienilor 18:52 Incitare la ură împotriva arabo-israelienilor Asalt constănţean asupra gigantului Africii 18:44 Asalt constănţean asupra gigantului Africii Locuitorii din nord-vest   ul Bulgariei vor unirea cu România (!?!) 18:31 Locuitorii din nord-vestul Bulgariei vor unirea cu România (!?!) Sărbători întunecate la Constanța! Că nu mai suntem în prag de alegeri! 18:26 Sărbători întunecate la Constanța! Că nu mai suntem în prag de alegeri! Un nou protest în Piaţa Victoriei, împotriva modificării legilor justiţiei 18:15 Un nou protest în Piaţa Victoriei, împotriva modificării legilor justiţiei Ion ILIESCU, în STARE GRAVĂ!? 18:04 Ion ILIESCU, în STARE GRAVĂ!? Plafonăm mega-nesimțirea bancară? 18:03 Plafonăm mega-nesimțirea bancară? Rugbyștii de la Timișoara Saracens, lideri în Continental Shield 17:57 Rugbyștii de la Timișoara Saracens, lideri în Continental Shield Constănțeanul Cristian Pletea, victorios în Cupa României pentru tineret 17:52 Constănțeanul Cristian Pletea, victorios în Cupa României pentru tineret „Star Wars: The Last Jedi“! Fanii americani sunt entuziaşti 17:51 „Star Wars: The Last Jedi“! Fanii americani sunt entuziaşti Vreţi să mergeţi în Bulgaria? Atenţie! Vânt puternic! 17:50 Vreţi să mergeţi în Bulgaria? Atenţie! Vânt puternic! „Share Your Christmas“ cu copiii din centre 17:47 „Share Your Christmas“ cu copiii din centre Primele vești despre Arşinel! Ce a păţit 17:41 Primele vești despre Arşinel! Ce a păţit 12Sumber: Google News | Warta 24 Buton

Tidak ada komentar